Saturday, May 30, 2009

Play safe oR Take a risk

Finally,perkara yang aku dok riso dan pikirkan jadik kenyataan.Now its time to make a real decision.Kinda tough decision this time. Cerita dia camni,petang kelmarin tengah aku melayan nak tidoq(lazyness controlled all )..tiba-tiba dapat msg "Tahniah ,anda ditawarkan Ijazah Sarjana Muda Sains Kemasyarakatan" and at dat time aku trus terjaga tiba2 jadik fresh trui....tp bukan sebab aku happy....aku dok pikiaq camna ni ...nak terima or reject...Kalo aku terima automatically nama aku akan digugurkan utk ipta len yg aku apply and of course study kat usm la..Kalo aku reject plak permohonan aku kat ipta len akan diproses n dipertimbangkan dan aku dapat rasakan risiko utk keciciran tu mungkin ada.....So kalo aku reject,aku kena bersedia dengan kemungkinan yang tidak baik ..kalo sebaliknya alhamdulilah la...
Aku bukan xbersyukur aku dapat usm cuma aku still di ambang keraguan...
Is this what I really want?

So ,whether I want to play safe or take a risk....every decision that I chose this time will give real impact in a future.....but most importantly I have to think what I really want...Aku dah wat solat istikharah...even though no sign of anything yet but my heart is telling me to take a risk...yeah I know this is what I want....no matter what happen after this I have to accept and deal with it...This time I have to believe in what I want and must get ready to face any obstacles and consequences......

3 comments:

qASeh_muTIarA said...

terima la.. rezeki tu.. leh balik mai sini.. hehe..

qASeh_muTIarA said...

igt kan oda , salah org daaa.. hehehe

miss321action said...

hahhahah..lwak la kak ta neh....